HomeNieuwsBizarCharles Michel heeft al een grappige Europese bijnaam: ‘Monsieur Patate’

Charles Michel heeft al een grappige Europese bijnaam: ‘Monsieur Patate’

Officieel is hij nog geen Europees president, dat is pas voor 1 december, maar zijn nieuwe functie heeft Charles Michel toch al een opmerkelijke bijnaam gegeven. Zijn Europese collega’s en de internationale kranten verwijzen naar hem als ‘Monsieur Patate’, omdat de ontslagnemend premier lijkt op Mister Potato Head uit ‘Toy Story’.

Veel Europeanen zullen misschien nog nooit gehoord hebben van Charles Michel, maar in de wandelgangen van de Europese instellingen is onze ontslagnemende premier al een bekende naam. Ook zijn uiterlijk gaat over de tongen. Zo zouden de Europese ambtenaren al een bijnaam hebben voor de toekomstige voorzitter van de Europese Raad. Milan Schreuer, journalist van The New York Times, meldt dat ze hem ‘Monsieur Patate’ noemen, naar Mister Potato Head, het speelgoedfiguurtje uit de Pixar-reeks ‘Toy Story’. En inderdaad, zijn kaal hoofd en grote neus hebben wel wat weg van het personage.

Voor 2,5 + 2,5 jaar

Dat Michel verkozen werd tot voorzitter van de Raad van Europa, of Europees president, is verrassend. De functie leek lang voorbestemd voor één van de Spitzenkandidaten van de grote Europese fracties, maar na lang onderhandelen bleek hij toch het ideale compromisfiguur. De Franstalige liberaal begint op 1 december aan zijn taak als opvolger van Donald Tusk. Zijn termijn loopt 2,5 jaar en kan één keer verlengd worden.

Het bericht Charles Michel heeft al een grappige Europese bijnaam: ‘Monsieur Patate’ verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels