HomeNieuwsBizarCanadees energiebedrijf onder vuur door choquerende afbeelding van Greta Thunberg

Canadees energiebedrijf onder vuur door choquerende afbeelding van Greta Thunberg

Een energiebedrijf uit Alberta, Canada krijgt veel kritiek voor een sticker met hun logo en een persoon die lijkt op klimaatactiviste Greta Thunberg. De afbeelding toont een naakte vrouw met twee lange vlechten, zoals Thunberg die ook vaak draagt, terwijl die verkracht wordt. Ook staat het woord ‘Greta’ op haar onderrug geschreven. 

X-site Energy Services is een bedrijf gevestigd in Alberta, Canada dat enorm veel kritiek krijgt vanwege een sticker waarop Greta Thunberg is afgebeeld. Op de foto is een vrouw of meisje te zien dat wordt verkracht, met twee lange vlechten en het woord ‘Greta’ op haar onderrug.

Raadslid Michelle Narang uit het Canadese Rocky Mountain House ontdekte de sticker en vertelde het volgende aan Global News: “Dit soort bedrijven vertegenwoordigen alles wat er mis is met de olie -en gasindustrie. Het maakt me misselijk dat X-site Energy Services denkt dat hardwerkende mannen en vrouwen in de energie-industrie de verkrachting van een kind zouden vergoelijken.”

17 jaar

De manager van het energiebedrijf, Doug Sparrow, is op de hoogte van de stickers. “U hebt er geen probleem mee dat uw bedrijf dat een afbeelding afdrukt waar een kind wordt op verkracht?”, vroeg raadslid Narang. Waarop Sparrow antwoordde: “Ze is geen kind, ze is 17 jaar.” Intussen ontkent de manager de feiten: “Wij hebben die stickers en afbeeldingen niet op sociale media gezet. Ze zijn getagged geweest via onze accounts, die ik nu afsluit om de schade te beperken. Wij hebben dit niet op sociale media gezet.”

Het bericht Canadees energiebedrijf onder vuur door choquerende afbeelding van Greta Thunberg verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels