HomeNieuwsBizarBuurt komt samen om verjaardag dakloze te vieren

Buurt komt samen om verjaardag dakloze te vieren

Er zijn zo van die dingen die je hart verwarmen. Dit verhaal is er één van. Een buurt uit Manchester is samengekomen om de 46ste verjaardag van een lokale dakloze man te vieren. 

Steve is een bekend gezicht in de straten van Manchester. Hij zit vaak met zijn hond Tyson in een defecte telefooncel vlakbij een lokale bank. Normaal gezien brengt hij zijn verjaardag alleen op straat door, maar dit jaar besloot de Britse wijk om er een speciale dag van te maken.

Verjaardagsfeest

Shalva Moussa was degene die het initiatief nam voor een verjaardagsfeest. “Ik breng hem af en toe wat eten of een warme drank, en een paar maanden geleden waren we aan de praat geraakt”, vertelt ze tegen Manchester Evening News. “Terloops zei hij dat hij nog nooit een fatsoenlijk verjaardagsfeest heeft gehad. Hij kon zich zelfs niet herinneren wanneer hij voor het laast zijn verjaardag had gevierd met iemand.”

“Hij zei me dat hij een kaars zoekt voor zichzelf en die dan aansteekt en weer uitblaast”, gaat ze verder. “Vorig jaar bracht hij zijn verjaardag alleen in tranen door. Dat beeld brak mijn hart, dus was ik vastbesloten om dat dit jaar niet te laten gebeuren.”

Dus organiseerde Shalva samen met een paar vrienden een verjaardagsfeest voor Steve. “Ik versierde de telefooncel met ballonnen en we hebben kaartjes en cadeaus voor hem gekocht. Het was heel overweldigend voor Steve, maar het was een plezier en een eer om hem blij te maken voor zijn verjaardag.” Wat een mooi gebaar.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels