HomeNieuwsBizarBrussels Airlines snijdt drastisch in toegelaten gewicht handbagage

Brussels Airlines snijdt drastisch in toegelaten gewicht handbagage

Brussels Airlines verlaagt het toegelaten gewicht van handbagage binnenkort met een derde. Passagiers mogen extra een “klein persoonlijk item” meenemen. De aanpassing maakt deel uit van de gelijkstelling van de tarieven van de luchtvaartmaatschappij met die van de moedergroep Lufthansa.

Wie met Brussels Airlines in Economy Class vliegt, zal binnenkort minder handbagage kunnen meenemen. De luchtvaartmaatschappij verlaagt het maximaal toegelaten gewicht tot 8 kilogram met daarnaast nog een “klein persoonlijk item”. Momenteel geldt een limiet tot 12 kilogram voor één stuk handbagage en een persoonlijk item.

Brussels Airlines introduceert vanaf 18 augustus nieuwe reistarieven voor korte- en middellangeafstandsvluchten vanaf 1 september. De drie Economy-tarieven worden hervormd en de huidige Business Class vervelt tot twee alternatieven. De luchtvaartmaatschappij verlaagt de handbagagelimiet in Economy Class wel op alle vluchten, dus ook de langeafstandsvluchten.

Deel van hoogwaardig segment

Met de hervorming neemt Brussels Airlines eigenlijk de tarieven van de ‘Network Airlines’ van moedergroep Lufthansa over. Dat zijn de maatschappijen die het hoogwaardigere segment binnen de groep vertegenwoordigen. Naast Lufthansa zelf gaat het om Austrian Airlines en Swiss. Dat moet voor klanten een “consistente reiservaring bieden” over de verschillende merken van Lufthansa heen.

Wat het effect van de tariefwijzigingen op de prijzen zal zijn, daar kan een woordvoerster van Brussels Airlines woensdag niets over zeggen. “Het gaat om meer aangepaste tarieven die beter inspelen op de wensen van de klant”, benadrukt ze wel. “Passagiers krijgen meer keuze en flexibiliteit voor wat ze bij hun tickets kopen.”

Het bericht Brussels Airlines snijdt drastisch in toegelaten gewicht handbagage verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels