HomeNieuwsBizarBritten zijn dolblij met goudschat, maar het blijkt nepgeld te zijn

Britten zijn dolblij met goudschat, maar het blijkt nepgeld te zijn

De twee Britten Andy Sampson en Paul Adams zagen hun kinderdroom uit elkaar spatten. Eerst vond het duo een goudschat, maar achteraf bleek het om nepgeld te gaan. 

Het is de droom van vele jonge én oude avonturiers: een verborgen schat vinden. Toen het de Britten Andy Sampson en Paul Adams overkwam, waren ze dan ook in de zevende hemel. De twee hobby-archeologen waren op speurtocht met een metaaldetector, toen ze vijftig gouden Romeinse munten vonden. Ze vermoedden dat de schat ruim 280.000 euro waard was. “We schreeuwden, sprongen en dansten toen we de vondst vasthadden”, vertelt Sampson tegen de BBC.

Tv-serie

Helaas was hun vreugde van korte duur. Een buurman bracht hen met de voeten snel weer op de grond door te zeggen dat de munten niet echt waren. Uiteindelijk bleek het te gaan om decoratie die gebruikt was voor de BBC-serie ‘Detectorists’. Blijkbaar hadden de televisiemakers het ‘Romeinse goud’ tijdens de opnames in de grond gestopt.

De kerels geven toe dat ze best teleurgesteld zijn, maar kunnen wél lachen met de flater. ‘Ik denk dat wij de meest onfortuinlijke schatzoekers zijn. Ons verhaal is een tv-serie op zich”, klinkt het. Daarnaast willen ze hun hobby niet opgeven en blijven ze op zoek gaan met de metaaldetector.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels