HomeNieuwsBizarBritse vrouw mag niet wenen of douchen, want ze is allergisch aan...

Britse vrouw mag niet wenen of douchen, want ze is allergisch aan water

Heidi Falconer, een Britse vrouw van 31, is al heel haar leven lang allergisch aan water. De vrouw mag niet douchen, wenen of in de regen staan of ze heeft kans om in shock te gaan. Falconer probeert toch om een zo normaal mogelijk leven te leiden en schreef een boek over haar ervaringen.

Beeld het je even in. Je mag niet douchen, geen glas water drinken, niet wenen of in de regen of sneeuw spelen. Doe je dat wel, dan verschijnen er heel pijnlijke blaren op je huid of dreigt je lichaam in shock te gaan. Dat is het leven van Heidi Falconer. De 31-jarige vrouw uit het Britse Tividale is een van de weinig mensen ter wereld die allergisch is aan water. Het boek ‘It’s Only Water’, dat ze schreef over haar ervaringen, komt binnenkort uit.

De wetenschappelijke naam voor de aandoening van Falconer is aquagenic urticaria. Concreet betekent dat dat haar lichaam de molecule H2O beschouwd als iets dat van buitenaf komt en laat het daarom aanvallen door witte bloedcellen. Een klein druppeltje water op haar huid leidt binnen luttele seconden tot heel pijnlijke blaren. Aangezien het menselijke lichaam voor 80% uit water bestaat, is de vrouw eigenlijk allergisch aan zichzelf.

Enkel kip en crackers

De aandoening brengt enkele medische en dagelijkse consequenties met zich mee. Zo drinkt Heidi elke dag vier glazen melk of fruitsap en eet ze enkel droge voeding, zoals kip en crackers. Toen haar blinde darm verwijderd moest worden, hebben chirurgen de operatie voor de eerste keer ooit uitgevoerd met zo goed als geen op water gebaseerde producten.

Ondertussen probeert de vrouw een zo normaal mogelijk leven te leiden. Ze heeft al dertien jaar een vriend, Kenny, die alles voor haar betekent. Het is haar droom om met hem te trouwen en kinderen te krijgen, vertelt ze aan Social News Daily. “Mijn aandoening is iets waar ik moet mee leren leven en ik heb er vrede mee genomen”, klinkt het.

Het bericht Britse vrouw mag niet wenen of douchen, want ze is allergisch aan water verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels