HomeNieuwsBizarBridezilla annuleert bruiloft door ‘gierige’ vrienden

Bridezilla annuleert bruiloft door ‘gierige’ vrienden

Een Amerikaanse vrouw beschuldigt haar vrienden en familie van het verpesten van haar droombruiloft nadat zij weigerden een bijdrage van maar liefst 60.000 dollar (ruim 51.000 euro) neer te tellen voor ‘de mooiste dag van haar leven’. De bruid, die Susan wordt genoemd, is not amused. En dat is mild uitgedrukt.

De bridezilla cancelde de bruiloft, beëindigde haar relatie met de bruidegom en trok fel van leer op sociale media. In een emotionele tirade laat ze weten dat het allemaal de schuld is van haar gierige naasten.

foto Facebook

Het verhaal werd gedeeld op Facebook en Reddit door een nicht van de boze bruid. Het bericht begint nog redelijk beschaafd. “Met groot verdriet, wil ik meedelen dat onze bruiloft wordt afgeblazen. Het spijt me dat ik dit vier dagen voor de trouwerij pas laat weten.”

Sprookjeshuwelijk

Daarna legt Susan uit waarom ze niet langer in het huwelijksbootje zal stappen. Zij en haar ex-aanstaande zijn uit elkaar vanwege “Recente problemen die niet te herstellen zijn.” Daarna verwijt ze haar familie en vrienden dat zij niet alleen haar huwelijk maar ook haar leven hebben vergalt. De diva laat weten dat zij haar ex ontmoette op haar veertiende toen ze met hem werkte in het familiebedrijf. Het koppel heeft daarna jarenlang geld gespaard om financieel onafhankelijk te worden.

“We hebben bijna 15.000 dollar voor een bruiloft bij elkaar gespaard. Maar omdat onze liefde net als een sprookje is, wilden we een extravagante bruiloft,” stelt ze. “Een psycholoog vertelde ons dat we voor de duurdere optie moesten gaan, dus wij dachten ‘why the Hell not?” Na de relatief nette woorden in de eerste twee alinea’s gaat haar tirade, die in totaal zeventien paragrafen lang is, over in een emotionele preek met veel woorden die in de Verenigde Staten gecensureerd worden.

1.500 dollar per gast

“Onze droombruiloft kost 60.000 dollar, dit is inclusief vlucht naar Aruba. We vroegen alleen maar om een kleine bijdrage van onze vrienden en familie om onze droom werkelijkheid te laten worden.” In het relaas komt naar boven dat de bruid specifiek vroeg naar ‘financiële bijdrages’. “Hoe kunnen we onze droombruiloft ooit waarheid laten worden zonder genoeg geld?” Om haar droom uit te laten komen, vroeg zij elke genodigde om 1.500 dollar te betalen. Indien iemand deze som geld niet wilde of kon ophoesten was diegene ook niet welkom op hun ‘exclusieve sprookjesbruiloft’.

Veel steun kreeg ze niet voor haar verzoek. Slechts acht mensen doneerden een bedrag. Uit pure wanhoop zette Susan een crowdfundingsactie op, maar ook die leverde slechts 250 dollar op. Deze ‘gierigheid’ was de reden om het complete huwelijksfeest af te blazen. En hier bleef het niet bij want ook de relatie sneuvelde.

Twee reacties op Suzans relaas – Foto Facebook

Las Vegas

Toen de bruidegom voorstelde om in Las Vegas te trouwen om geld te sparen, werd hij in zijn gezicht uitgelachen. “Hij wilde zo’n goedkope, vieze Las Vegas-bruiloft,” schreef de furie. Volgens de Amerikaanse zijn dit soort bruiloften niet voor dames met stijl en klasse maar voor dames van lichte zeden. (Haar werkelijke woorden waren een tikkeltje minder beschaafd). “Hij bood niet eens zijn excuses aan voor dit mensonterende voorstel”, schreef ze. Dit bleek tevens de aanleiding om de relatie direct te beëindigen.

Susan, die volgens haar familie een grote fan is van de luxe levensstijl van de Kardashians, is nu boos op iedereen. Online is de vrouw omgedoopt tot ‘bridezilla’. Volgens de nicht was de Amerikaanse dronken toen ze haar tirade met de wereld deelde. Het bericht heeft een kwartier online gestaan en werd vervolgens offline gehaald.

Het bericht Bridezilla annuleert bruiloft door ‘gierige’ vrienden verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels