HomeNieuwsBizarBlinde man in tranen na incident op trein

Blinde man in tranen na incident op trein

Amit Patel, een blinde man uit Londen, heeft net een vreselijke pendelervaring achter de rug. Op Twitter doet hij z’n verhaal. “Mensen kunnen zo egoïstisch zijn. Dan zie je de tranen echt over m’n wangen rollen”, klinkt het aangrijpend.

De 37-jarige Patel was tot vijf jaar geleden nog dokter. Toen kreeg hij plots keratoconus, een oogaandoening waardoor hij langzaam maar zeker blind werd. Ondertussen wordt hij begeleid door zijn trouwe viervoeter, Kika.

Gladde vloer

Vorige week nam hij een trein in Londen, maar omdat het zo hard geregend had, was de vloer op de trein veel gladder dan gewoonlijk. Eenmaal in een coupé gaf Patel zijn geleidehond de opdracht om een zitje te zoeken dat nog leeg was, maar niemand stond recht voor de man.

Wat volgde was een helse tocht om snel te vergeten. Niet alleen kon de man zichzelf nergens aan vasthouden, ook Kika schoof voortdurend uit over de gladde vloer. “Mensen kunnen zo egoïstisch zijn. Ze doen alsof ze niet horen dat ik vraag of er nog een plek vrij is”, schrijft Patel op Twitter. “Het is zo vernederend om je met moeite te kunnen vasthouden én tegelijk Kika veilig proberen te houden. Dan zie je de tranen echt over m’n wangen rollen.”

De Brit vertelt verder nog dat hij vooral inzat met zijn blindegeleidehond. “Ze had zo veel stress. Ik voelde me echt machteloos, terwijl zij elke dag voor me zorgt”, klinkt het nog hartverscheurend. Gelukkig kreeg hij talloze reacties van mensen die hem wilden steunen.

Het bericht Blinde man in tranen na incident op trein verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels