HomeNieuwsBizarBIZAR. Zwemmend paard aangetroffen op 1,5 km van kust (video)

BIZAR. Zwemmend paard aangetroffen op 1,5 km van kust (video)

De Noord-Ierse kustwacht is op 29 juni een verward, gedesoriënteerd paard te hulp geschoten dat gespot werd in zee, op meer dan anderhalve kilometer van de Noord-Ierse kust.

Redders op het strand spotten rond 17u40 een paard in zee en verwittigden de kustwacht. Er werd een reddingsboot het water ingestuurd, die meer dan anderhalve kilometer moest varen om het dier te bereiken, waarna het terug naar het vasteland werd begeleid. Daar wachtte de ongeruste eigenaar. Na bijna een uur werd het dier weer verenigd met zijn meester.

Vol uur gezwommen

Perswoordvoerder Shane Smyth legde uit dat de reddingsboot niet te dicht durfde komen, omdat het risico bestond dat het wanhopige dier dan in de boot zou proberen springen, en de boot daardoor zou kapseizen. De kustwacht dobberde zo’n tien meter van het dier vandaan. “De boot maakte genoeg lawaai en bewoog zodanig dat het paard richting kust gedreven werd.” Het dier zou zo’n vol uur gezwommen hebben. “Wat heel lang is voor zo’n dier”, aldus Smyth.

Het paard kwam ongedeerd uit zijn hachelijk avontuur in vier meter diepe Atlantische wateren. Waarom het op hol geslagen was, is niet geweten.

Het bericht BIZAR. Zwemmend paard aangetroffen op 1,5 km van kust (video) verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels