HomeNieuwsBizarBIZAR. Wellicht is dit potlood binnenkort 1 miljoen dollar waard

BIZAR. Wellicht is dit potlood binnenkort 1 miljoen dollar waard

Wie als kind was aangesloten bij een jeugdbeweging, is vast weleens op ruiltocht geweest. In groep ging je van deur tot deur om een appel te ruilen tegen iets waardevollers zoals een doos eieren en de groep die met het duurste item terugkeerde, won. Een anonieme Noord-Ierse software tester doet nu zijn eigen ruiltocht, maar zijn doel is heel wat ambitieuzer. 

Op Instagram staat de Ier intussen bekend als @MillionDollarPencil. Op 13 oktober ging zijn queeste van start. Zijn eerste voorwerp was een onooglijk potlood. Zijn doel? Dat potlood omruilen voor 1 miljoen dollar.

Goed doel

Uiteraard ruil je een potlood niet zomaar in voor een miljoen. Maar dat is het mooie van een ruiltocht: door je oorspronkelijk item steeds weer te ruilen tegen een dat een beetje meer waard is, kan je uiteindelijk een heuse schat verzamelen. @MillionDollarPencil ruilde het potlood daarom in voor een sigaar, de sigaar maakte plaats voor een gesigneerd boek, het boek werd een set Rubix cubes en de Rubix cubes kon hij verruilen voor een set sigaren. Zo zit hij intussen al aan een waarde van 230 dollar. Dankzij de meer dan 18.000 volgers op Instagram weet @MillionDollarPencil heel wat mensen te bereiken en op dit moment is hij druk in gesprek om de sigarendoos te ruilen tegen iets waardevoller. Wil je zelf deelnemen aan de ruil, dan kan je de Ier natuurlijk altijd contacteren via Instagram. Eens hij de 1 miljoen dollar bereikt heeft, wil @MillionDollarPencil het bedrag (of het voorwerp gelinkt aan het bedrag) schenken aan een goed doel.

Het bericht BIZAR. Wellicht is dit potlood binnenkort 1 miljoen dollar waard verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels