HomeNieuwsBizarBIZAR. Oplichter bouwt valse grens en laat migranten grote som geld betalen

BIZAR. Oplichter bouwt valse grens en laat migranten grote som geld betalen

Een oplichter heeft in Rusland een slinkse manier gevonden om snel veel geld te verdienen. Hij bouwde vlakbij de officiële grens met Finland een eigengemaakte, valse grens en fungeerde er als enige mensensmokkelaar voor migranten. De man en vier migranten werden opgepakt.

De man, zelf afkomstig uit Centraal-Azië, kreeg het lumineuze idee om met een paar hekken en borden met ‘Stop’ en ‘Border Zone’ erop een grens na te bouwen. Nadat de migranten 10.000 euro hadden opgehoest, nam hij ze mee op een tocht door de dichtbeboste regio van Vyborg. De nietsvermoedende migranten dachten dat ze op die manier tot in Finland zouden komen. Omdat Rusland aan veel Europese landen grenst, is het een belangrijk transitland voor migranten die Europa willen bereiken. Zeker aan de Finse grens is de oversteek dankzij de bossen makkelijker dan elders.

 

Opblaasbootje

De valse smokkelaar ging zowel te voet als met de auto met de migranten op schok. Toen ze bij een meer aankwamen, haalde hij zelfs een opblaasbootje boven “voor het geval dat”. De man werd door de Russische autoriteiten ontdekt toen hij vier Zuid-Aziatische migranten vervoerde. Ze werden allen opgepakt. De migranten kregen een bevel tot deportatie en de oplichter hangt een klacht voor fraude boven het hoofd.

 

Het bericht BIZAR. Oplichter bouwt valse grens en laat migranten grote som geld betalen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels