HomeNieuwsBizarBIZAR. Mannen met een kat vinden moeilijker een lief

BIZAR. Mannen met een kat vinden moeilijker een lief

Knappe venten en schattige katten: het lijkt moeilijk om een betere combinatie te vinden. De populaire Instagrampagina Hot Dudes With Kittens komt tenslotte niet uit de lucht gevallen. En toch. Een nieuw onderzoek wijst uit dat mannen met katten net minder populair zijn op datingapps en -websites. Wablieft?

Ja hoor, je leest het goed. Onderzoekers van de Amerikaanse Colorado State University hebben een studie uitgevoerd waaruit blijkt dat mannen minder makkelijk een date aan de haak slaan als ze op de foto gaan met een kat.

Viriliteit

Volgens de wetenschappers is de tendens redelijk makkelijk te verklaren. Tijdens het onderzoek werd aan vrouwelijke proefpersonen gevraagd om foto’s van mannen op datingsites te beoordelen. Dat moesten ze doen op basis van een aantal criteria zoals mannelijkheid, partnerpotentieel en de mogelijke duur van een relatie. Wat blijkt? Vrouwen zouden mannen met katten simpelweg minder mannelijk vinden. En neurotischer. En minder goede partners. Mannen die met honden poseren worden daarentegen net beter beoordeeld. Wil je als man dus meer kans maken om een date te scoren, dan kan je die kattenfoto’s maar beter skippen. Leg later maar uit dat je stiekem een kattenmens bent – als ze je echt leuk vindt, zal ze daar wel mee kunnen leven.

Het bericht BIZAR. Mannen met een kat vinden moeilijker een lief verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels