HomeNieuwsBizarBIZAR. Man ontdekt eeuwenoude muntschat tijdens zoektocht naar verloren trouwring

BIZAR. Man ontdekt eeuwenoude muntschat tijdens zoektocht naar verloren trouwring

Het jaar van Paul Raynard kan alvast niet meer stuk: de man was samen met twee vrienden met een metaaldetector op zoek naar een verloren trouwring in een weiland in het Noord-Ierse Ballycastle, toen hij op 84 eeuwenoude gouden munten met een geschatte waarde van zo’n 116.000 euro stuitte. 

Raynard was met zijn vrienden op vakantie in Noord-Ierland toen één van hen zijn trouwring verloor tijdens een wandeling op 29 oktober. De lichttechnicus speurde samen met zijn zakenpartner en een derde vriend het weiland af met een metaaldetector, toen het apparaat na twee uur zoeken plots hevig begon te biepen.

Eén van hen haalde zijn smartphone boven en filmde het moment waarop zijn vriend enkele oude munten uit de grond haalde. De oudste munt dateert uit 1512 en werd geslagen toen Hendrik VIII op de Engelse troon zat.

Tranen van geluk

“Dit is het moment waarvan we gedroomd hebben!”, schreeuwt Raynard, die al van kindsbeen af geïnteresseerd is in metaaldetectie en regelmatig op historische locaties speurt naar oude munten. “Er zit hier een fortuin in de grond!” Naar eigen zeggen sprong hij toen extatisch in de lucht en rende in tranen door het weiland om zijn vriend Michael het blijde nieuws te melden.

Raynard stuurde de muntschat naar het Ulster Museum, waar een team van experten de munten zal onderzoeken en de waarde ervan zal bepalen. Als hij besluit om de schat te verkopen zal de opbrengst gelijk verdeeld worden onder hem en de landeigenaar.

Bekijk de video hieronder:

Het bericht BIZAR. Man ontdekt eeuwenoude muntschat tijdens zoektocht naar verloren trouwring verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels