HomeNieuwsBizarBIZAR. “Lijken aan Italiaanse kust waarschijnlijk van Franse kerkhoven afkomstig”

BIZAR. “Lijken aan Italiaanse kust waarschijnlijk van Franse kerkhoven afkomstig”

De vier lichamen die afgelopen weekend langs de kust van het Italiaanse Ligurië werden aangetroffen, zijn in verregaande staat van ontbinding en komen waarschijnlijk uit doodskisten die bij de zware overstromingen tijdens storm Alex meegesleurd zijn vanop kerkhoven in het zuiden van Frankrijk. Dat is alvast de – lugubere – verklaring die de prefect van het departement Alpes-Maritimes eraan geeft.

Volgens Franse en Italiaanse media heeft het noodweer dat het zuidoosten van Frankrijk en het noorden van Italië in de nacht van vrijdag op zaterdag trof, negen mensenlevens geëist in die twee landen. In Frankrijk gaat het volgens het Franse persbureau AFP om twee doden, in Italië zeven, zo zeiden Italiaanse media. Vier van die mensen zouden dus volgens de prefect al dood geweest zijn.

Identificatie

Omdat in Ligurië eerder geen melding gemaakt werd van vermisten, werd nagegaan of sommigen onder hen uit Frankrijk kwamen. “Het gaat niet om recente overlijdens”, zegt prefect Berbard Gonzales mee. “Het gaat om oude lijken die zouden kunnen overeenkomen met lijken van overstroomde kerkhoven in Frankrijk.” “Identificatie is aan de gang”, klonk het eerder bij de kustwacht van het Italiaanse Imperia, “maar die verloopt moeizaam aangezien de lichamen zonder kleren werden aangetroffen.”

Het bericht BIZAR. “Lijken aan Italiaanse kust waarschijnlijk van Franse kerkhoven afkomstig” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels