HomeNieuwsBizarBIZAR. Kleuter gaat in Texas naar school met geladen wapen

BIZAR. Kleuter gaat in Texas naar school met geladen wapen

Een kind van vier jaar oud is in de Amerikaanse staat Texas naar school gegaan met een vuurwapen dat geladen was, zo hebben de Texaanse autoriteiten bekendgemaakt. Enkele dagen eerder had zich in de staat Arizona een gelijkaardig incident voorgedaan.

Een politieagent buiten dienst meldde dat «een leerling van vier jaar in het bezit was van een geladen handwapen» in een basisschool van Corpus Christi, preciseerde de politie van deze stad in het zuiden van Texas.

Speurders gingen vervolgens naar de woning van het kind en stelden vast dat de ouders de eigenaars waren van het wapen, zo voegden de ordediensten er in een mededeling aan toe. De dertigjarige vader werd opgepakt en volgens de politie van Corpus Christi aangeklaagd omdat het vuurwapen toegankelijk was voor een kind en wegens verwaarlozing of het in gevaar brengen van een minderjarige.

«Opgeborgen op veilige plek»

Maandag ging een leerling van zeven jaar oud in Arizona naar school met een wapen en munitie in zijn rugzak, zo meldde het bureau van de sheriff van Cochise. Nadat de vader van het kind de verdwijning van een ander pistool had gesignaleerd, werd een tweede wapen ontdekt dat in de administratieve lokalen van de school was verstopt.

«De ouders dachten naar eigen zeggen dat ze de wapens op een veilige plek hadden opgeborgen», deelde het bureau van de sheriff mee. Het kind zou voor de jeugdrechter verschijnen.

In de Verenigde Staten circuleren bijna 400 miljoen wapens, meer dan er inwoners zijn.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/bizar-kleuter-gaat-texas-naar-school-met-geladen-wapen

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels