HomeNieuwsBizarBIZAR. Jongeman deelt op vliegveld foto van neergestort vliegtuig met bemanningsleden

BIZAR. Jongeman deelt op vliegveld foto van neergestort vliegtuig met bemanningsleden

Een 18-jarige Nederlanders is woensdagochtend opgepakt in een vliegtuig op verdenking van bedreiging. De jongeman verstuurde een foto waarop een neergestort vliegtuig stond.

Het incident vond plaats op Rotterdam The Hague Airport. De man deelde kort voor vertrek naar Kroatië een foto via Airdrop, waarop een neergestort vliegtuig stond. Die foto werd ook verstuurd naar en geaccepteerd door een van de bemanningsleden van het vliegtuig. Toen hij zag wat er op de foto stond, alarmeerde hij de marechaussee (het militaire politiekorps in Nederland), die de man heeft aangehouden.

Zerotolerancebeleid

De marechaussee onderzoekt de aard van de bedreiging. «We hebben een zerotolerancebeleid voor dit soort foto’s. Ook als het om een grapje gaat, wordt dit niet gewaardeerd of geaccepteerd», aldus een woordvoerder van de marechaussee.

De man werd rond 07.00 uur aangehouden. De vlucht naar de Kroatische havenstad Zadar zou om 06.55 uur vertrekken vanaf Rotterdam The Hague Airport. Volgens de website van de luchthaven vertrok de vlucht uiteindelijk om 07.26 uur.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/bizar-jongeman-deelt-op-vliegveld-foto-van-neergestort-vliegtuig-met-bemanningsleden

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels