HomeNieuwsBizarBIZAR. Japan wil jonge kiezers naar de stembus lokken met... gratis noodles

BIZAR. Japan wil jonge kiezers naar de stembus lokken met… gratis noodles

Dit weekend houdt Japan verkiezingen, maar het land heeft de allergrootste moeite met jongeren naar de stembus te lokken. Veel jongeren hebben het gevoel dat hun stem geen verschil zal maken. Om dat patroon te doorbreken, geeft de ramenketen ‘Ippudo’ nu gratis noodles weg aan jongeren die gestemd hebben. Dat schrijft The Guardian.

Ippudo heeft zo’n vijftig ramenzaken doorheen het gehele land. Twee weken lang krijgen jongeren eindeloos veel porties noodles gratis als ze kunnen aantonen dat ze gestemd hebben. De eerste portie ramen kopen ze zelf.

Jongeren voelen zich niet gehoord

De actie komt er uit vrees dat jongeren niet zullen stemmen. Ze klagen regelmatig dat politici meer oog hebben voor de oudere stemmers, die met veel meer zijn. De wetgeving zou te veel afgestemd zijn op de oudere bevolking. De opkomstcijfers bij jongeren zijn dan ook steevast laag en het ziet er niet naar uit dat het tij snel zal keren. In de verkiezingen van oktober 2021 daagde slechts 36% van de twintigers op. Al drie decennia ligt de opkomst bij die categorie onder de 50%.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/bizar-japan-wil-jonge-kiezers-naar-de-stembus-lokken-met-gratis-noodles

HET WEER VANDAAG

Brussel
onbewolkt
28.4 ° C
30 °
26.5 °
36 %
0.5kmh
0 %
za
34 °
zo
34 °
ma
23 °
di
30 °
wo
24 °

Populaire Artikels