HomeNieuwsBizarBIZAR. Indiër verlost van “duivelshoorn” op zijn hoofd

BIZAR. Indiër verlost van “duivelshoorn” op zijn hoofd

Een 74-jarige Indiër is onlangs onder het mes gegaan om een hoorn van 10 centimeter lang op zijn kruin te verwijderen. 

Naar eigen zeggen liep Shyam Lal Yadav uit de centrale Indiase deelstaat Madhya Pradesh vijf jaar geleden een hoofdwonde op, waarna op de plek van de wonde eerst een flinke buil verscheen. “In het begin negeerde hij de buil, omdat het hem geen ongemak bezorgde”, legt dokter Vishal Gajbhiye uit aan het Britse persbureau South West News Service. “Hij liet de knobbel verwijderen door zijn kapper. Pas toen de buil verhardde en groter werd, bezocht hij een ziekenhuis in Sagar.”

De hoorn was zo'n 10 centimeter lang.
Youtube / BIO Saga

Uiterst zeldzaam

De dokter diagnosticeerde een talghoorn. Zo’n “duivelshoorn”, zoals de aandoening ook wel wordt genoemd, bestaat uit een ophoping van het eiwit keratine, dat ook voorkomt in nagels en menselijk haar. Het kan in heel zeldzame gevallen ontstaan bij bejaarden op lichaamsplekken die vaak blootgesteld worden aan zonlicht.

De arts verwijderde de hoorn met een steriel scheermes en gebruikte huidweefsel om de opening in zijn hoofd te bedekken. Naar verluidt zou de wonde nu volledig genezen zijn. De aandoening is meestal goedaardig, maar de man moet een behandeling ondergaan om teruggroei te voorkomen.

De talghoorn was zo’n zeldzaam geval dat Gajbhiye de case heeft opgegeven ter publicatie in het medische vakblad International Journal of Surgery.

Het bericht BIZAR. Indiër verlost van “duivelshoorn” op zijn hoofd verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels