HomeNieuwsBizarBIZAR. Gesnapte autodief komt naar rechtbank… in andere gestolen auto

BIZAR. Gesnapte autodief komt naar rechtbank… in andere gestolen auto

Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, zo luidt het spreekwoord dat een 34-jarige Australiër driedubbel in zijn oren mag knopen. De man moest dinsdag voor de rechter verschijnen voor een autodiefstal, en besloot doodleuk om zich naar de rechtbank te verplaatsen in een andere gestolen auto.

De man uit Whyalla Norrie, in het zuiden van Australië, moest zich voor de rechter verantwoorden voor het “onrechtmatig gebruik van een gemotoriseerd voertuig”, of autodiefstal.

De niet zo snuggere autodief had er niets beter op gevonden dan zich naar de rechtbank te verplaatsen in een andere gestolen auto. Op de koop toe had de man de wagen geparkeerd op de parking van een fastfoodrestaurant, recht tegenover het politiebureau van Christies Beach, ten zuiden van grootstad Adelaide.

Geen rijbewijs

Het duurde dan ook niet lang eer het gesignaleerde voertuig opgemerkt werd. De dief werd samen met zijn 23-jarige passagier opnieuw gearresteerd en aangeklaagd voor autodiefstal.

De bestuurder kreeg bovendien een extra aanklacht aangesmeerd wegens rijden zonder rijbewijs. Hij maakte geen aanspraak op de borgtocht en moest gisteren opnieuw voor de rechter verschijnen.

Het bericht BIZAR. Gesnapte autodief komt naar rechtbank… in andere gestolen auto verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels