HomeNieuwsBizarBIZAR. Foto van kaas op sociale media stuurt man 13 jaar naar...

BIZAR. Foto van kaas op sociale media stuurt man 13 jaar naar de gevangenis

Echte liefhebbers zullen het kunnen bevestigen: er gaat niets boven een lekker stuk (stinkende) kaas en daarvoor hebben ze heel wat over. Een kilometerslange omweg om toch maar langs te kunnen bij die lokale producent of een stinkende adem tijdens de namiddagvergadering, kaasfanaten nemen het allemaal voor lief. Maar de gevangenis in vliegen voor een stukje kaas, dat gaat er voor de meesten wellicht over.

Toch is dat wat een Britse man overkwam. Carl Stewart, zoals de kaasfanaat in kwestie heet, postte onlangs een kiekje van een stuk Mature Blue Stilton van Marks & Spencer op zijn sociale mediakanalen. Waarom blijft een raadsel, maar één ding is zeker, hij zou het zich snel beklagen.

Vingerafdrukken

Je vraagt je wellicht af wat er zo misdadig kan zijn aan een foto van kaas. Het antwoord is: niets. In het geval van Carl ging het de politie niet om de kaas die hij in zijn pollekes hield, maar om zijn vingers. Men dacht namelijk al langer dat Stewart het laatste ontbrekende lid was van een criminele bende, maar het ontbrak de politie aan bewijs. Dankzij de foto van de kaas konden ze echter zijn vingerafdrukken in beeld brengen en die bleken een absolute match te zijn. Of hoe een kaaskiekje Operation Venetic succesvol wist af te sluiten.

Foto Unsplash

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels