HomeNieuwsBizarBIZAR. Dwergpinguïns gevat door politie nadat ze inbraken in sushikraam

BIZAR. Dwergpinguïns gevat door politie nadat ze inbraken in sushikraam

Twee dwergpinguïns hebben amok gemaakt bij een sushiverkoper in de Nieuw-Zeelandse stad Wellington. De politie kon hen ‘arresteren’ en bracht de pinguïns terug naar hun natuurlijk habitat.

De politie zegt dat ze eerder al op de hoogte werden gebracht van een pinguïn die op zoek was naar wat lekkers in het centrum van de stad. Hij werd meteen teruggebracht naar de haven. Maar de pinguïn liet het daar niet bij en keerde enkele dagen met een medeplichtige terug naar het centrum. De “heupwiegende vagebonden”, zoals de arm der wet hen noemt, begonnen een nest te maken in een sushikraam in het station va Wellington.

Zalm

De dieren moesten met zalm gelokt worden om hen te vangen. Ze werden uiteindelijk weer teruggebracht naar hun natuurlijke habitat, tussen de sardines, inktvissen en zeekomkommers.

Volgens Jack Mace, de directeur van het departement natuurbescherming, zoeken pinguins bij het begin van het paarseizoen een kleine en veilige plaats om eieren te leggen. “We krijgen regelmatig telefoons van mensen die nesten signaleren onder hun huizen”, zei Mace op zender TVNZ. “Maar het is duidelijk dat het drukste station van Wellington toch ongewoon is.”

Het bericht BIZAR. Dwergpinguïns gevat door politie nadat ze inbraken in sushikraam verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels