HomeNieuwsBizarBIZAR. Duizend dollar voor uitverkorene die twee dagen zonder technologie overleeft

BIZAR. Duizend dollar voor uitverkorene die twee dagen zonder technologie overleeft

Het internetbedrijf Satellite Internet uit de Amerikaanse deelstaat Utah schrijft een originele wedstrijd uit: de ‘Digital Detox Challenge’. Het enige wat de kandidaat moet kunnen: twee dagen zonder smartphone, laptop, tv, internet of andere technologie overleven tijdens een verblijf in een Airbnb temidden de prachtige wildernis van het Joshua Tree National Park.

Het bedrijf uit Salt Lake City betaalt de volledige driedaagse trip voor één of twee personen en geeft bovendien een geldprijs weg van 1000 dollar, of zo’n 900 euro. Naar eigen zeggen wil het bedrijf dat de kandidaat “tot rust komt en de natuur herwaardeert, ver weg van alle technologie” door wandelroutes te verkennen, te mediteren, sterren te kijken of simpelweg in de hangmat te chillen.

Twee dagen en nachten

De detox duurt zo’n twee dagen en nachten. Op de derde en laatste dag is gebruik van technologie weer toegestaan zodat de kandidaat zijn/haar ervaringen kan delen met de wereld.

“Misschien ben je verslaafd aan sociale media. Misschien ben je een newsjunkie. Of misschien heb je in lengte van jaren geen echte vakantie meer gehad zonder met je gedachten bij je werk te zijn. Wat je relatie met technologie ook mag zijn, we willen van jou horen”, promoot Satellite Internet de wedstrijd.

Het bericht BIZAR. Duizend dollar voor uitverkorene die twee dagen zonder technologie overleeft verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels