HomeNieuwsBizarBIZAR. Dit moet je doen om een jaar gratis boven de Burger...

BIZAR. Dit moet je doen om een jaar gratis boven de Burger King in Leuven te wonen

De hamburgerketen Burger King schenkt een huurappartement in Leuven voor 1 jaar weg. Helemaal gratis, maar de bewoner moet wel gezegend zijn met de naam ‘Whopper’, de bekendste burger van de keten. Met deze actie spoort Burger King hun fans aan om hun naam te laten veranderen, maar de dienst Burgerzaken is niet zo blij met de actie.

Het appartement bevindt zich boven de Leuvense Burger King, in hartje centrum aan het Rector De Somerplein. Het is 69 vierkante meter groot en erg in trek op de woningmarkt. Dankzij één simpele naamsverandering kan het pand dus al van jou zijn. Maar dat is buiten de Dienst Burgerzaken gerekend. “Er zijn niet veel regels om een naamsverandering aan te vragen”, vertelt de Leuvense dienst Burgerzaken. “Je hoeft ons dus ook geen motivatie te bezorgen. Als je besluit dat je anders wil heten, dan kan je dat hier komen aangeven en wij doen het nodige. Na een wachttijd van drie maanden krijg je dan je nieuwe naam. Wil je je naam meteen daarna opnieuw veranderen, dan kan dat ook. Er is geen verplichte wachttijd tussen je naamsveranderingen door.”

Aanleiding tot spot

Er is echter één regel die roet in het eten gooit. “We mogen een naamsverandering weigeren wanneer het gaat om een naam die aanleiding geeft tot spot”, meldt de Leuvense dienst Burgerzaken. “Een naam als ‘Whopper’ gaan we dus nooit toestaan. Ik denk dus ook niet dat de actie heel succesvol gaat zijn.”

Het bericht BIZAR. Dit moet je doen om een jaar gratis boven de Burger King in Leuven te wonen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels