HomeNieuwsBizarBIZAR. Deze duurzame mondmaskers zijn gemaakt van aubergines

BIZAR. Deze duurzame mondmaskers zijn gemaakt van aubergines

Niemand kijkt tegenwoordig nog op bij het zien van een mondmasker. Op heel wat plaatsen zijn ze verplicht en het hoeft dan ook niet te verbazen dat ze in alle mogelijke soorten en maten komen. Toch is er een variant die we nog niet eerder hadden gezien: mondmaskers gemaakt van aubergines.

Ben je nog op zoek naar een duurzame variant van de alomtegenwoordige mondmaskers? Dan heeft de Jordaanse chef-kok Omar Sartawi wellicht het ideale masker voor jou. Hij ging namelijk op zoek naar een ecologisch verantwoorde versie en kwam zo op een erg origineel idee.

Ademend

Sartawi is in zijn keuken dagelijks met duurzaamheid bezig en het is dan ook niet meer dan logisch dat hij die lijn wou doortrekken naar de rest van zijn leven. Zelfs in tijden van Covid-19. Zo kwam hij op het idee om leder te maken van aubergineschillen door die in te smeren met een ruime portie zout. De Jordaanse designers Princess Nejla Asem en Salam Dajani gingen vervolgens met dat materiaal aan de slag en ontwierpen de mondmaskers. Het duurzame ‘aubergineleer’ is, in tegenstelling tot gewoon leder, erg ademend zodat je wel nog vrij kan ademhalen wanneer je een van de maskers draagt. Het model werd uitgebracht in beperkte oplage naar aanleiding van Jordan Fashion Week, dus wie een exemplaar wil bemachtigen, zal veel moeite moeten doen.

Het bericht BIZAR. Deze duurzame mondmaskers zijn gemaakt van aubergines verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels