HomeNieuwsBizarBIZAR. Britse tiener ontdekt dat ze twee vagina’s en baarmoeders heeft

BIZAR. Britse tiener ontdekt dat ze twee vagina’s en baarmoeders heeft

Een Britse tiener klaagt al tien jaar dat ze elke maand last heeft van zeer hevige menstruatiepijnen. Na een medisch onderzoek vonden artsen de oorzaak van haar kwaal. Ze heeft twee vagina’s en baarmoeders, waardoor haar menstruatiepijn twee keer zo erg is.

“Toen ik negen was en voor het eerst mijn regels kreeg, zeiden de dokters dat ze niets konden doen aan die hevige pijn. Het deed zoveel pijn dat ik soms bijna flauwviel”, vertelt Molly-Rose Taylor aan Metro UK.

Omdat er maar geen eind kwam aan de zware maandelijkse pijn en ze hevig bloedde, adviseerde haar huisarts om een soa-test te doen. “Ik vond dat een raar advies en ben daarom maar met mijn eigen onderzoek op internet begonnen”, vervolgt ze.

Twee baarmoeders

De tiener vond een verklaring voor haar symptomen op een webpagina over uterus didelphus, oftewel een dubbele baarmoeder. Met deze informatie in de hand liet ze een inwendig onderzoek uitvoeren bij een gespecialiseerde gynaecoloog. Dat onderzoek wees uit dat Molly-Rose effectief twee baarmoeders, twee baarmoederhalzen en twee vagina’s heeft.

In augustus 2017 onderging Molly-Rose een operatie om van de twee vagina’s één te laten maken. “Ik deel nu mijn verhaal met iedereen zodat andere vrouwen niet dezelfde nachtmerrie hoeven mee te maken”, besluit ze.

Uterus didelphus is een aandoening die bij één op 3.000 vrouwen voorkomt. Vrouwen met deze aandoening kunnen kinderen krijgen, mits medische opvolging.

Het bericht BIZAR. Britse tiener ontdekt dat ze twee vagina’s en baarmoeders heeft verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels