HomeNieuwsBizarBIZAR. Begrafenisondernemer ontdekt dat “lijk” nog leeft na twintig uur in vriezer

BIZAR. Begrafenisondernemer ontdekt dat “lijk” nog leeft na twintig uur in vriezer

Een 74-jarige Indiër heeft 20 uur in een koelinstallatie voor overledenen doorgebracht nadat zijn familie onterecht dacht dat hij gestorven was. Toen de begrafenisondernemer het “stoffelijk overschot” kwam ophalen, zag die hoe het lichaam bewoog en naar adem hapte. Later stierf de zeventiger alsnog in het ziekenhuis.

Balasubramaniam Kumar uit het Zuid-Indiase Kandhampatti had zich zijn levenseinde wellicht anders voorgesteld. Nadat hij een tijdje ziek in bed lag, bracht zijn familie hem vorige week maandag naar het ziekenhuis. Artsen konden echter geen diagnose stellen. Eenmaal weer thuis stopte de man met bewegen. De familie ging ervan uit dat hij overleden was. Ze lieten een koelinstallatie leveren om het stoffelijk overschot te bewaren en de overlijdensriten te verrichten.

De zeventiger bracht 20 uur door in de koeling, totdat de begrafenisondernemer het lichaam kwam ophalen voor de begrafenis daags nadien. Die merkte op hoe het lichaam bewoog en naar adem aan het happen was.

“Zijn handen zijn aan het trillen”

Op beelden van het tafereel is te horen hoe de begrafenisondernemer zich verwonderd tot Kumars broer richt: “Zijn handen zijn aan het trillen, hoe?”. Op de vraag of het mogelijk was dat hij nog steeds in leven zou zijn, antwoordde de broer: “Zijn ziel heeft zijn lichaam nog niet verlaten.”

Balasubramaniam werd uit de vriezer gehaald en in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Daar overleed hij alsnog aan longfalen. Hoe de man al die tijd kon overleven in de vriestemperatuur is een raadsel.

Volgens de BBC werd de man maandag al doodverklaard in een privéziekenhuis. De begrafenisonderneming kreeg van de broer te horen dat die een “getekende overlijdensakte van een arts” in zijn bezit had. De politiecommissaris van Salem verklaart echter dat de familie geen medisch certificaat van het privéziekenhuis kan voorleggen dat het overlijden van Balasubramaniam kan bevestigen. De familie wordt nu aangeklaagd wegens roekeloos en nalatig gedrag.

Het bericht BIZAR. Begrafenisondernemer ontdekt dat “lijk” nog leeft na twintig uur in vriezer verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels