HomeNieuwsBizarBinnenkort kan je in Dubai de maan bezoeken

Binnenkort kan je in Dubai de maan bezoeken

Altijd al naar de maan willen gaan, maar je astronautencarrière gemist? Geen nood, binnenkort staat de oplossing voor jouw gemiste ruimtevaartdromen in Dubai, met dank aan een Canadees architectenbureau. Het bedrijf heeft immers de plannen bekendgemaakt voor een megalomaan luxeresort in de vorm van de maan.

225 meter hoog, een kostprijs van zo’n vijf miljard dollar, en plaats voor een kleine 2,5 miljoen ‘gastronauten’ per jaar: dat zijn de duizelingwekkende cijfers achter het maanvormige luxeresort dat in 2027 of 2028 in Dubai moet staan. De plannen komen van het Canadese architectenbureau Moon World Resorts Inc. Met het project willen ze de economie van de golfstaat een boost geven.

Foto Moon World Resorts Inc.

Pendelen rondom de maan

Elke ‘gastronaut’ zal wel minstens 500 dollar moeten neertellen om het maanresort binnen te mogen, maar een ticket verschaft wel meteen toegang tot een exclusieve welness en een nachtclub. Bovenaan in de maan is er ook plek voor 300 sky-villa’s die verkocht zullen worden aan particulieren. Zij mogen genieten van allemaal extraatjes, zoals een eigen nachtclub, een evenementencentrum, een openbare lounge, het space-centrum en zelfs een ‘maanpendel’ die hen rondom het gebouw voert.

Instagram CUeJHVNtMcG


De bol zelfs zal ‘s nachts verlicht worden, waardoor hij zal lijken op het maanoppervlak. Er zou ook rekening gehouden worden met verschillende maanfasen met behulp van lichteffecten. Zo moet je het gevoel krijgen dat je echt naar de maan staat te kijken, midden in de golfstaat.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/binnenkort-kan-je-dubai-de-maan-bezoeken

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels