HomeNieuwsBizarBeer waant zich influencer en neemt honderden selfies met wildlifecamera (foto’s)

Beer waant zich influencer en neemt honderden selfies met wildlifecamera (foto’s)

Een wel erg fotogenieke beer heeft honderden selfies genomen op eigen houtje. Toen hij in Boulder, in de Amerikaanse staat Colorado, een wildlifecamera ontdekte, maakte hij van de gelegenheid gebruik om zich van zijn beste kant te laten zien. Nu deelt het park de geestige foto’s.

De parkwachters van het Open Space and Mountain Parks (OSMP) in Colorado waren naar eigen zeggen ook verbaasd om de kiekjes die ‘selfie bear’ – zo noemt het internet hem inmiddels – achterliet.

Het team gebruikt hun wildlifecamera om de dieren die in het natuurgebied wonen te tracken, zoals de coyote, bever of zwarte beer. De camera’s nemen een foto wanneer ze een dier registreren voor de lens. Volgens lokale officieren zouden de beesten doorgaans de camera’s niet echt opmerken. Maar dat was buiten selfie bear gerekend.

Meer dan 400 selfies

«In dit voorval, wekten onze camera’s een speciale interesse op bij een beer die van de gelegenheid gebruikte maakte om honderden selfies te nemen», schrijft een woordvoerder van OSMP in een persbericht. Meer specifiek vonden ze exact 580 foto’s terug op hun camera. 400 daarvan waren van de beer.

De foto’s werden al genomen rond midden november, maar werden nu pas gedeeld: «De foto’s deden ons lachen, dus we dachten misschien anderen ook», aldus OSMP.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/beer-waant-zich-influencer-en-neemt-honderden-selfies-met-wildlifecamera-fotos

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels