HomeNieuwsBizarBeelden van neushoornvogels die luchtduel aangaan slaan internet met verstomming: «Lijkt wel...

Beelden van neushoornvogels die luchtduel aangaan slaan internet met verstomming: «Lijkt wel artistieke dans» (video)

Een filmpje en prachtige foto van twee dubbelhoornige neushoornvogels die bekvechten in de lucht gaan momenteel viraal op sociale media en lokken heel wat bewonderende reacties uit: «Ondanks de agressie lijkt dit wel een artistieke dans aan de hemel.»

Supriya Sahu, een Indiase ambtenaar die werkt als extra hoofdsecretaris voor Milieu, Klimaatverandering en Bossen, deelde de video eerder deze week op Twitter. Op de beelden is te zien hoe twee geel-zwarte vogels op een boom zitten en een luchtgevecht aangaan. De beelden zijn gemaakt door professioneel fotograaf K. A. Dhanuparan, die een prijs won voor dit werk.

De uitleg die Sahu schreef bij de beelden luidt: «Honderden dubbelhoornige neushoornvogels verzamelen elk jaar in de regio’s Nelliyampathy en Valparai. Hier zijn briljante beelden van een agressief luchtduel tussen twee neushoornvogels.»

«Absolute schoonheid»

De reacties spreken boekdelen: «Verbluffend», «Absolute schoonheid» en «Echt een prachtig beeld om te zien voor elke natuur- of wildlife fotograaf», klinkt het onder meer. Een andere Twitteraar merkte op: «Vogels voegen zoveel schoonheid toe aan de natuur en maken het leven rijk. Draag zorg voor alle levende wezens!» «Ondanks de agressie lijkt dit wel een artistieke dans aan de hemel…», reageert een ander.


Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/beelden-van-neushoornvogels-die-luchtduel-aangaan-slaan-internet-met-verstomming-lijkt-wel-artistieke-dans

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels