HomeNieuwsBizarAustralische vestigt op 102-jarige leeftijd wereldrecord valschermspringen

Australische vestigt op 102-jarige leeftijd wereldrecord valschermspringen

Met een tandemsprong vanop 4.300 meter hoogte is de Australische Irene O’Shea (102) de oudste valschermspringer ter wereld geworden. Op de vraag of ze een adrenaline junkie was antwoordde ze dat ze een compleet normaal mens was.

Irene O’Shea is de trotse houder van een nieuw wereldrecord. De 102 jaar oude vrouw is de oudste mens die succesvol een valschermsprong heeft uitgevoerd. De dame uit een buitenwijk van de Zuid-Australische metropool Adelaide overleefde het avontuur probleemloos. De overgrootmoeder, die met een wandelstok moet stappen, had haar eerste sprong twee jaar geleden ter gelegenheid van haar 100ste verjaardag uitgevoerd. Ze is naar eigen zeggen geen adrenalinejunk, maar “een compleet normaal persoon”.

Goed ingeduffeld

Deze keer liet O’Shea zich samen met parachutist Jed Smith (24) in de diepte vallen. In tegenstelling tot haar tandempartner, die in t-shirt en korte broek sprong, was de bejaarde vrouw goed ingeduffeld met een stevige kap, een dikke trui, een lange broek en handschoenen. Na de landing werd oma op de grond door vrienden en familieleden in de bloemen gezet. Met de sprong wilde O’Shea de aandacht vestigen op de aandoening van het motorisch zenuwstelsel, waaraan haar dochter is gestorven.

Het bericht Australische vestigt op 102-jarige leeftijd wereldrecord valschermspringen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels