HomeNieuwsBizarAustralische stad eert ‘nektapijt’ met een festival

Australische stad eert ‘nektapijt’ met een festival

Kort vooraan en lang achteraan: het zogenoemde nektapijt is dé eightiescoupe bij uitstek. Terwijl de fashion police vurig hoopt dit kapsel nooit terug te zien in het straatbeeld, wil het Australische mijnstadje Kurri Kurri zich net profileren als de bakermat van het – nuja –  matje, zoals de haarsnit ook wordt genoemd.

Het lokale kapsalon in Kurri Kurri heeft het voorbije weekend zelfs een heus festival georganiseerd ter ere van het nektaptijt. Het evenement kreeg de toepasselijke naam Mulletfest, vrij vertaald ‘het matjesfestival’.

Vijf winnaars

Alle bezoekers konden zich inschrijven in vijf categorieën: alledaags, slordig, rood haar, vrouwen en kinderen. Een jury beoordeelde het kapsel en selecteerde per groep één winnaar.

Bij de kinderen kwam de 12-jarige Alex Keavy als winnaar uit de bus. Ondanks zijn leeftijd, had de jongen al wijze woorden. “Een matje is geen kapsel, maar een levensstijl”, zo zei hij tegen The Guardian. “Mijn dank gaat uit naar de organisatie en de jury.” Naast ongetwijfeld eeuwige roem mag het kereltje 40 euro aan prijzengeld mee naar huis nemen.

 

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels