HomeNieuwsBizarAustraliër gaat zes minuten lang duel aan met reuzenkangoeroe: «Het was vechten...

Australiër gaat zes minuten lang duel aan met reuzenkangoeroe: «Het was vechten of sterven»

In Australië heeft een man het zes minuten lang opgenomen tegen een reuzenkangoeroe nadat het dier hem aanviel. De 59-jarige Cliff Dess uit Heathcote, in het zuidoosten van het land, hield op een paar blauwe plekken en schrammen na niets over aan de bijzondere ontmoeting, zo vertelde hij dinsdag aan 9News.

De kangoeroe viel Dess’ twee honden aan waarop de Australiër het dier probeerde weg te jagen met een stok. De kangoeroe werd hierdoor nog agressiever en bleef de man schoppen en slaan. Ook beet hij Dess in zijn vinger. Maar Dess slaagde erin om zich te verzetten en gooide het dier op de grond.

«Het was dat doen of sterven», vertelt hij op 9News. Op videobeelden is te zien hoe de kangoeroe onmiddellijk terug opveert om opnieuw uit te halen. Toch hield hij het na ongeveer zes minuten voor bekeken en droop af.

Dess vindt niet dat hij gevecht won. Hij hield er namelijk een gescheurde broek, beet in zijn vinger en wondjes in zijn hoofd, arm en achterbeen aan over. «De kangaroo daarentegen bleef ongedeerd.»


Meerdere incidenten

Eerder dit jaar gebeurden er meerdere incidenten met kangoeroes in Australië. Zo werd een vrouw in Queensland tijdens het golfen aangevallen, een tiener werd door een kangoeroe van haar scooter geslingerd en nog een ander slachtoffer raakte ernstig gewond na een aanval bij zijn thuis.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/australier-gaat-zes-minuten-lang-duel-aan-met-reuzenkangoeroe-het-was-vechten-sterven

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels