HomeNieuwsBizarArcheologen vinden 4.400 jaar oude tombe in Egypte

Archeologen vinden 4.400 jaar oude tombe in Egypte

Enkele Egyptische archeologen hebben de vondst van hun leven gedaan. Ze hebben vlakbij de piramides van Caïro een 4.400 jaar oude tombe ontdekt, zo maakte het Egyptische ministerie van Oudheden bekend.

Het graf behoorde in alle waarschijnlijkheid toe aan een priesteres genaamd Hatpet. De vrouw zou destijds de vruchtbaarheidsgod Hathor gediend hebben. In de grafkamer zijn er ook verschillende schilderijen te zien. Op de ene muur is er naar verluidt een tekening van jacht- en vistaferelen te zien. Op de andere staat dan weer een aapje afgebeeld, dat fruit plukt en danst. Op zich niet zo vreemd, want destijds hielden Egyptenaren wel vaker apen als huisdier.

Tweede tombe

Mostafa al-Waziri, die het team van archeologen geleid heeft, is in de wolken met de ontdekking. “Dit is een veelbelovend gebied. Ik verwacht dat we nog veel meer gaan vinden”, zei hij.

Zo vermoedt de onderzoeker dat Hetpet nog een andere tombe had, in de buurt van de westelijke begraafplaats van Gizeh. Hij heeft er z’n missie van gemaakt om ook die grafkamer te vinden.

 

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels