Connect with us

Zita

Archeologen stoten op eeuwenoude rotstekening van penis

Bizar

Archeologen stoten op eeuwenoude rotstekening van penis

In het noorden van Engeland is een opvallende rotstekening ontdekt van maar liefst 1.800 jaar oud. Ze is allicht het werk van een Romeinse soldaat.

De tekening van het mannelijke geslachtsdeel werd gekerfd in een steengroeve vlakbij de muur van Hadrianus in Cumbria. Volgens archeologen van de Universiteit van Newcastle dateert de tekening van 207 voor Christus en werd ze gemaakt door Romeinse soldaten. De fallus staat immers symbool voor ‘succes en geluk’, al kan het even goed het werk van een flauwe plezante zijn.

Naast de petroglief van de penis werden nog tekeningen ontdekt. Zo kwamen de archeologen ook een Latijnse boodschap tegen: ‘APRO ET MAXIMO CONSVLIBVS OFICINA MERCATI’, die verwijst naar het consulaat van Aper en Maximus.

Belangrijk inzicht

De nieuwe ontdekkingen geven historici meer inzicht in het leven van Romeinse soldaten. “Dergelijk detail is zeldzaam. Er is slechts een handvol gelijkaardige historische plaatsen in Engeland. Ze bieden nuttige informatie over hoe de muur van Hadrianus tot stand kwam, in combinatie met enkele zeer menselijke en persoonlijke toetsen”, aldus Mike Collins van Historic England.

De tekeningen worden onder invloed van de weersomstandigheden gradueel minder zichtbaar en zullen uiteindelijk volledig verdwijnen. Daarom houdt een team van experten zich bezig met het maken van 3D-beelden zodat ook in de toekomst mensen ze kunnen bezichtigen.

Het bericht Archeologen stoten op eeuwenoude rotstekening van penis verscheen eerst op Metro.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer in Bizar

To Top