Vind ons op

Zita

Antwerps model verlaat shoot nadat fotograaf deze opmerking maakt: «Dat kan me niet schelen!» (video)

Bizar

Antwerps model verlaat shoot nadat fotograaf deze opmerking maakt: «Dat kan me niet schelen!» (video)

Het Antwerpse model Lize Dzjabrailova is niet te spreken over een opmerking die een fotograaf onlangs maakte tijdens een shoot. Hij raadde haar aan om niet meer te eten tot de volgende shoot.

Lize Dzjabrailova deed onlangs een fotoshoot voor een kledingmerk. Op een bepaald moment legde de fotograaf haar uit dat het beter is om niet meer te eten tot de volgende shoot twee weken later zodat ze kan vermageren. Die opmerking schoot bij Dzjabrailova in het verkeerde keelgat. Het 22-jarige model gaf hem een stevige uitbrander omdat niemand zoiets tegen een model zou mogen zeggen.

Gevaarlijk voor onzekere modellen

Het bewuste moment werd gefilmd door een vriendin van Dzjabrailova. «Het kan me niet schelen hoe ervaren je bent. Je mag mensen niet zeggen dat ze niet mogen eten omdat dat tot een eetstoornis kan leiden», trekt ze van leer. «Je hebt geluk dat ik me goed voel in mijn lichaam. Maar mocht hier een minder zelfverzekerd model gestaan hebben, dan zou die ene opmerking haar kunnen kapotmaken. Ze zou kunnen stoppen met eten, haar haar zou uitvallen, haar organen zouden kunnen falen. Ze zou zelfs kunnen sterven door die ene opmerking die je gemaakt hebt. Ik moet helemaal niet afvallen, want ik ben al erg mager. Maar zelfs al was ik niet slank, dan nog hoef jij mij niet te zeggen wat ik met mijn lichaam moet doen. Let op je woorden, want ze kunnen mensen echt schaden», klinkt het.

Ontslagen

Na haar reprimande zei ze dat ze de opdracht niet meer ging doen en vertrok ze. Volgens Dzjabrailova werd de fotograaf intussen ontslagen. De klant heeft inmiddels zijn excuses aangeboden.

@thewizardliz

I have no words

♬ original sound – Thewizardliz

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/antwerps-model-verlaat-shoot-nadat-fotograaf-deze-opmerking-maakt-dat-kan-me-niet-schelen-video

Meer in Bizar

To Top