HomeNieuwsBizarAnonieme kerkganger schenkt basiliek Halle kunstwerken ter waarde van 1 miljoen euro

Anonieme kerkganger schenkt basiliek Halle kunstwerken ter waarde van 1 miljoen euro

Een man, die anoniem wil blijven, heeft de basiliek van Halle een kunstschat geschonken bestaande uit schilderijen, beelden en juwelen ter waarde van naar schatting meer dan 1 miljoen euro. Het gaat om een verzamelaar uit een gegoede familie, die wekelijks de mis bijwoont in dit kerkgebouw. Dat meldt de pastoor-deken Raymond Decoster van de Sint-Martinusparochie in Halle.

“De zeven schilderijen stammen uit de 16e en 17e eeuw. Er zit onder meer een werk tussen van de Vlaming Pieter Pourbus. De eerste werken arriveerden woensdag en we hebben er ondertussen reeds vier opgehangen in de kerk, waarvan drie voor iedereen zichtbaar in het publieke gedeelte en een andere in de sacristie. Aan deze voor de basiliek zeer belangrijke schenking is een maandenlange voorbereiding voorafgegaan», aldus Decoster.

Gulle schenker

De pastoor-deken omschrijft de gulle schenker als iemand, afkomstig uit een gegoede familie, die de verzameling in de loop der jaren heeft opgebouwd. “Het betreft een zeventiger die vreest dat zijn kinderen geen interesse zullen hebben voor deze kunstschatten en ze na zijn overlijden zullen te koop aanbieden, terwijl hij wil dat de verzameling bij mekaar blijft”, aldus Decoster.

Het bericht Anonieme kerkganger schenkt basiliek Halle kunstwerken ter waarde van 1 miljoen euro verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels