HomeNieuwsBizarAmerikaanse studente ontdekt pad zonder kop

Amerikaanse studente ontdekt pad zonder kop

Wetenschappers raken maar niet uitgepraat over een pad zonder kop. Het was de Amerikaanse studente Jill Fleming die het enge dier tegenkwam en foto’s op Twitter zette. Ze vroeg om een verklaring, maar die lijkt moeilijker te vinden dan gedacht.

De pad heeft geen hoofd en dus ook geen ogen, neus of kaken. Wel heeft hij een gat waar zijn mond zou moeten zitten. Het lichaam van het beest lijkt op het eerste gezicht gezond en het dier beweegt zich zonder problemen voort.

Mysterie

Jill Fleming wilde weten hoe dit kon en postte haar beelden op Twitter. Daar doen nu verschillende theorieën de ronde. Somige mensen denken dat het arme beest geboren is zonder kop, maar anderen geloven dat niet omdat het lichaam gezond lijkt. Zij denken dat het dier gewond is geraakt door een roofdier of een parasiet die het hoofd heeft opgegeten. Het antwoord is nog niet gevonden en zo blijft het beest voorlopig een mysterie.

Kip zonder kop

Het amfibie is niet het eerste dier dat rondloopt zonder hoofd. In 1945 leefde een onthoofde kip nog achttien maanden. Niet alleen dieren kunnen een deel van hun hersenen missen: in de 19e eeuw kreeg spoorwegarbeider Phineas Cage een ijzeren pin van zes kilogram in zjin hoofd. De arme man miste een deel van zijn brein, maar leefde nog twaalf jaar verder.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels