HomeNieuwsBizarAmerikaanse gezondheidsorganisatie raadt mensen af om condooms te wassen

Amerikaanse gezondheidsorganisatie raadt mensen af om condooms te wassen

Condooms mag je altijd maar één keer gebruiken. Dat weet iedereen toch? Niet dus. Een Amerikaanse gezondheidsorganisatie moest een waarschuwing plaatsen op sociale media waarin ze vermelden dat het niet de bedoeling is om een condoom vaker dan een keer te gebruiken.

Blijkbaar is dit nodig. Volgens de organisatie zijn er nog steeds Amerikanen die hun rubbertjes wassen en vervolgens aan een rekje hangen om te drogen. Eenmaal droog en schoon, wordt de condoom opnieuw omgedaan tijdens een gezellige avond.

Het Center for Disease Control geeft op haar website aan dat een gebruikte condoom niet beschermd tegen soa’s en dat het kan resulteren in ongewenste zwangerschappen. Zij verstrekken voor iedereen die veilig wil vrijen gratis condooms.

Gekke gewoontes

In de Verenigde Staten houden mensen er wel vaker gekke gewoontes op na als het gaat om condooms. Zo was er afgelopen najaar grote onrust over tieners die condooms inhaleerden. Moraal van dit verhaal: condooms horen niet in je luchtwegen maar om je edele delen.

Het bericht Amerikaanse gezondheidsorganisatie raadt mensen af om condooms te wassen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels