HomeNieuwsBizarAmerikaans leger stopt met gebruik floppy disks voor lancering nucleaire wapens

Amerikaans leger stopt met gebruik floppy disks voor lancering nucleaire wapens

Het Amerikaanse leger heeft aangekondigd dat het niet langer floppy disks gebruikt om het presidentiële order voor de lancering van nucleaire wapens door te geven. De informatiedragers werden nog gehanteerd omdat het systeem dat het leger gebruikte dateerde van de jaren 70.

Het Amerikaanse leger heeft een opmerkelijk bericht de wereld ingestuurd. Het laat weten afscheid te nemen van de floppy disks die ervoor moesten zorgen dat het presidentieel bevel om nucleaire wapens af te vuren tot in het systeem geraakte. In plaats daarvan gebruiken ze een “een heel veilige, tastbare, digitale opslagoplossing”, maar welke dat exact is, blijft geheim.

“Wat te oud is voor een IP-adres kan je niet hacken”

De floppy disks waren noodzakelijk omdat de installatie die de procedure beheert, dateert uit de jaren 70. De computer, de Strategic Automated Command and Control System of SACCS, was heel veilig net omdat hij zo oud was. De machine dateert nog van voor het ontstaan van het internet. “En je kan niets hacken dat geen IP-adres heeft”, vertelde luitenant-kolonel James Rossi aan c4isrnet.com. “Het is een heel uniek systeem. Oud en heel veilig.”

Het Amerikaanse ministerie van Defensie had in 2016 al laten weten SACCS samen met alle desktops en draagbare toestellen te updaten. Die operatie had tegen 2017 afgerond moeten zijn, maar de luchtmacht heeft nooit bevestigd of het die belofte ook echt heeft uitgevoerd.

Het bericht Amerikaans leger stopt met gebruik floppy disks voor lancering nucleaire wapens verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels