Vind ons op

Zita

Bizar

Amerikaans bedrijf geeft werknemers als eindejaarsbonus elk een vuurwapen

Vind u geldbonussen ook zo onpersoonlijk? Een glasblazerij in Wisconsin heeft daar een originele oplossing op gevonden door elke werknemer een pistool naar keuze te geven. 

Om meer accuraat te zijn, gaf werkgever Benshot elke medewerker een cadeaubon van 500 dollar van een wapenwinkel. Dit om de staatswetten niet met de voeten te treden.

“Op die manier werd de achtergrondcontrole uitgevoerd door de winkel”, legde eigenaar Ben Wolfgram aan Buzzfeed uit. “We zijn een klein, hecht team. Ik wil zeker weten dat alle medewerkers veilig en gelukkig zijn – een handwapen was het perfecte geschenk.”

“Eén koppel had al een vuurwapen, en besloot dan een shotgun aan te kopen met de bon”, klonk het nog. Twee werknemers waren niet geïnteresseerd in het aanbod, en kregen een cashbonus van hetzelfde bedrag in de plaats.

Wolfgram vertelde BuzzFeed ook nog dat hij er vertrouwen in heeft dat zijn werknemers voldoende voorbereid zijn. “We vertrouwen iedereen,” zei hij.

Ontwerpen bierglazen met kogels op

Het in het kleine Hortonville gebaseerde bedrijf kende het afgelopen jaar heel wat succes op Amazon met het ontwerp en de productie van kogelvrije shot- en bierglazen met echte kogels in het ontwerp. De cadeaubonnen voor de 16 voltijdse werknemers kostten het bedrijf ongeveer 7000 euro, zei Wolfgram.

(c)BenShotUSA

Hortonville, ongeveer 180 km ten noordwesten van grootstad Milwaukee, is nochtans een veilige gemeenschap met zeer weinig misdaad. Er werd in 2016 slechts één zware mishandeling gerapporteerd , volgens CityRating.com.

Het bericht Amerikaans bedrijf geeft werknemers als eindejaarsbonus elk een vuurwapen verscheen eerst op Metro.

Meer in Bizar

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top