HomeNieuwsBizarAmerikaan start ‘Amish Uber’ met paard en kar

Amerikaan start ‘Amish Uber’ met paard en kar

Een man uit de Amerikaanse staat Michigan is met een eigen versie van Uber begonnen. Hij rijdt met paard en kar en brengt mensen zo voor 5 dollar naar hun bestemming. Inspiratie haalde hij bij de Amish, een populaire religie in de staat.

Je moet roeien met de riemen die je hebt. Of zelf een paar riemen uitvinden. Dat is wat Timothy Hochstedler bij zichzelf dacht. Hij startte in de stad Colon in het zuidwesten van de Amerikaanse staat Michigan ‘Amish Uber’. Dat is een vervoersdienst die mensen met paard en kar naar hun bestemming brengt. Hochstedler vraagt het kleine bedrag van 5 dollar per rit.

De inspiratie voor zijn nieuw bedrijf haalde de man uiteraard bij het bekende Uber, maar ook bij de Amish, een grote religieuze groepering in zijn staat. De Amish leven volgens de gewoontes van de kolonisten van Amerika. Dat betekent dat ze amper elektriciteit gebruiken, oude jurken en kleren dragen en rondrijden in paard en kar.

“Mijn paard kust mensen”

Zelf is Hochstedler ervan overtuigd dat zijn paard veel meer karakter hebben dan een gewone taxi. “Hij houdt van mensen”, vertelt hij aan WWMT. “Het is een Morgan en Morgan-paarden zijn mensenvrienden. Ze houden ervan om je bijvoorbeeld een kus te geven.” Amish Uber heeft geen app die potentiële klanten kunnen gebruiken. Je kan de dienst enkel boeken door hem op straat tegen te komen en te doen stoppen.

Het bericht Amerikaan start ‘Amish Uber’ met paard en kar verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels