HomeNieuwsBizarAmerikaan is knock-out na het eten van heetste peper ter wereld

Amerikaan is knock-out na het eten van heetste peper ter wereld

Waarschuwing: hete pepers eten is niet zonder gevaar. Een 34-jarige Amerikaan werd op pijnlijke wijze hieraan herinnerd. Na het eten van het pikante goedje bleek het slachtoffer meerdere vernauwde aders te hebben. Dat meldt ABC News.

Tijdens een wedstrijd pikante chilipepers eten, is een dertiger in het ziekenhuis belandt met ondraaglijke hoofdpijn. Een aantal dagen daarvoor had hij een Carolina Reaper gegeten. Volgens ‘Guinnes Book of Worldrecords’ is dit de pikantste peper ter wereld. In het ziekenhuis ontdekten artsen meerdere vernauwde slagaders in het brein van de Amerikaan.

De dokters concludeerden dat de man leed aan het reversibele cerebrale vasoconstrictiesyndroom (RCVS). Deze aandoening met een moeilijke naam wordt gekenmerkt door tijdelijke slagadervernauwing en gaat vaak gepaard met barstende hoofdpijn. Volgens de artsen is het de eerste keer dat RCVS kan gelinkt worden aan het verorberen van hete pepers.

Pepper X

In 2013 werd de Carolina Reaper officieel de heetste peper ter wereld. Het nam de fakkel over van de Trinidad Scorpion. De maker van de Carolina Reaper is de Amerikaan Ed Currie. Hij beweert een nieuwe peper te hebben ontwikkeld die volgens hem twee keer heter is dan de Carolina Reaper. De Pepper X is voorlopig nog niet opgenomen in de ‘Guinnes Book of World Records’.

Het bericht Amerikaan is knock-out na het eten van heetste peper ter wereld verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels