HomeNieuwsBizarAlleen in Groot-Brittannië: kampioenschap teenworstelen

Alleen in Groot-Brittannië: kampioenschap teenworstelen

In het Verenigd Koninkrijk zijn ze heer en meester in het bedenken van gekke sporten. Na het kampioenschap kaasrollen, was er afgelopen weekend ook het nationaal kampioenschap teenworstelen in Ashbourne. 

Teenworstelen mag klinken als iets onnozel, maar voor de deelnemers is het serious business. De sport bestaat al sinds 1970 en werd uitgevonden door de Brit George Burgess. De opzet is eenvoudig. Deelnemers moeten hun schoenen en sokken uitdoen en hun tenen tegen die van hun tegenstanders duwen. Daarna moeten ze de zin “One, two, three, I declare a toe war” uit volle borst roepen. Wie de teen van zijn rivaal drie seconden lang naar beneden kan duwen is de winnaar.

Strenge controle 

Het kampioenschap is niet voor iedereen weggelegd. Deelnemers moeten vooraf een pedicure ondergaan en spelers met schimmel of een letsel mogen niet meedoen. Ook wordt er voor de wedstrijd nog een grondige controle gehouden. Nadien is iedereen vrij om een tenenoorlog te starten. De winnaar van dit jaar was Alan ‘Nasty’ Nash. Hij won al elk kampioenschap sinds 1997.

Het bericht Alleen in Groot-Brittannië: kampioenschap teenworstelen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels