HomeNieuwsBizar95-jarige Canadese vrouw pakt beer aan

95-jarige Canadese vrouw pakt beer aan

In Canada is de politie op zoek naar een inbreker die voldoet aan de volgende omschrijving: ongeveer anderhalve meter groot, een paar honderd kilo zwaar en een dikke donkerbruine vacht. De verdachte, een zwarte beer, is twee keer op één dag het huis van een bejaarde Canadese vrouw binnengedrongen.

Het dier ging in de keuken van de vrouw op zoek naar een hapje eten. De 95-jarige Anna Stady was hier niet van gediend. Met een stemverheffing kreeg ze het voor elkaar om haar ongenode gast beide keren te verjagen.

Hardleerse beer

Stady was televisie aan het kijken in haar woning in Union Bay toen ze gerommel hoorde. Ze besloot op onderzoek te gaan en het geluid bleek uit de keuken te komen. Hier stond ze ineens oog in oog met een forse zwarte beer op zoek naar voedsel. “Hij stoorde me”, vertelde ze aan CTV Vancouver Island. “Ik vertelde hem dat hij naar huis moest gaan.” De inbreker verliet hierop de woning.

De beer bleek echter redelijk hardleers te zijn, zelfs na de waarschuwing ging hij niet naar huis en besloot hij nog een tweede keer naar binnen te gaan. Nu via de achterdeur. En ook nu werd hem met een aantal stevige bewoordingen duidelijk gemaakt dat hij niet welkom was. “Hij maakte er een puinhoop van en heeft mijn suikerpot vernield. Toen ik hem opnieuw betrapte, keek hij mij aan en pakte hij nog snel iets mee. Daarna maakte hij zich uit de voeten”, aldus Stady, die absoluut niet bang is geweest voor het dier. “Ik heb mijn hele leven beren om me heen gehad en ben nog nooit aangevallen.”

Klopjacht

Plaatselijke autoriteiten proberen de zwarte beer nu gevangen te nemen. Er is een berenval voor het huis van de 95-jarige vrouw klaargezet voor het geval hij besluit nog een keer terug te komen. Hoewel zwarte beren niet echt gevaarlijk zijn voor mensen, kunnen ze wel onvoorspelbaar worden als ze zich in het nauw gedreven voelen. Dit kan, als ze gewend zijn geraakt aan voedsel in huizen, riskante situaties opleveren.

Stady hoopt dat haar ongenode gast wegblijft. “Als ze hem vangen, maken ze hem af, ik vind dat onnodig. Het is een prachtige zwarte beer, mollig en vriendelijk.”

De zwarte beer is de kleinste berensoort die voorkomt in Noord-Amerika, het zijn alleseters maar ze hebben een voorkeur voor planten. Ze worden 130 tot 190 cm groot en kunnen tot 275 kg wegen.

Bron: Metro Nederland

Het bericht 95-jarige Canadese vrouw pakt beer aan verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels