HomeNieuwsAfval Indische fabriek kleurt honden lichtblauw

Afval Indische fabriek kleurt honden lichtblauw

Nadat verschillende honden in Mumbai plots lichtblauw werden, heeft een naburige fabriek de deuren moeten sluiten. Het had lichtblauwe verfstof in een rivier in de buurt gedumpt.

Ducol Organics Pvt Ltd., een bedrijf uit Mumbai dat pigmenten maakt voor verf, plastic en water, zal tijdelijk zijn productie moeten opschorten. De Maharashtra Pollution Control Board heeft de sluiting van de fabirek bevolen, nadat het een gedumpte verfstof in een rivier aan het bedrijf kon linken. Het afval had een opvallende effect op vijf straathonden.

Ook blauwe vogels en reptielen

De rivier is afgesloten voor mensen, maar het trekt wel dieren. De vijf viervoeters zullen in contact gekomen zijn met de stof, want ze kleurden volledig lichtblauw. Hun hoofd, poten, vacht en staart, alles heeft een felblauwe make-over gekregen. Ook enkele vogels en reptielen werden slachtoffer van de vervuiling.

“Ducol Organics Pvt Ltd. schaadt de dieren in de regio”, zegt Anil Mohekar, lid van de overheidsorganisatie die de fabirek sloot. “We kunnen zo’n industrie niet laten doen.” Hij voegde eraan toe dat een dierenarts de dieren behandelt.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels