HomeNieuwsActualiteitVlaanderen vangt mogelijk 60 weeskinderen op, zegt staatssecretaris Mahdi

Vlaanderen vangt mogelijk 60 weeskinderen op, zegt staatssecretaris Mahdi

Samen met de Vlaamse regering wordt bekeken of een zestigtal weeskinderen uit Oekraïne in Vlaanderen kunnen worden opgevangen. Dat heeft staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) zondag verklaard bij VTM Nieuws.

Momenteel zijn 27.500 Oekraïense vluchtelingen geregistreerd aan de Heizel. De meeste kunnen terecht bij familie of vrienden. Slechts 20 procent heeft nood aan opvang. Meer dan 90 % van de vluchtelingen zijn vrouwen en kinderen. In 40 procent van de gevallen gaat het om kinderen, van wie het leeuwendeel kinderen jonger dan 12 jaar.

60 weeskinderen

Ondertussen zitten er kinderen die hun ouders verloren zijn vast in Oekraïne. Indien de Oekraïense autoriteiten het licht op groen zetten, wordt met de Vlaamse regering de mogelijkheid bekeken om 60 weeskinderen «weg te halen uit de gruwel», zei staatssecretaris Mahdi. Hij had daarover de regio’s gepolst en onmiddellijk een positief antwoord gekregen van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V).

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/vlaanderen-vangt-mogelijk-60-weeskinderen-op-zegt-staatssecretaris-mahdi

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels