HomeNieuwsActualiteitVlaamse waterbedrijven garanderen drinkwaterbevoorrading, ondanks droge zomer

Vlaamse waterbedrijven garanderen drinkwaterbevoorrading, ondanks droge zomer

De Vlaamse waterbedrijven garanderen dat de drinkwaterbevoorrading verzekerd blijft, ook tijdens deze droge zomer. Dat meldt AquaFlanders, de federatie van Vlaamse waterbedrijven en rioolbeheerders. «Mits verstandig watergebruik kan iedereen zo maximaal van de vakantie genieten», aldus Carl Heyrman, algemeen directeur AquaFlanders.

Voorlopig komt de drinkwaterproductie dus niet in gevaar, ondanks de huidige droogte. «Waterbedrijven verbeteren de leveringszekerheid door in te zetten op duurzame productie-, distributie- en opslagtechnieken waarbij ze het evenwicht tussen vraag en aanbod bewaken», verklaart Heyrman.

Vlaming vindt water waardevol

Onlangs bleek nog uit de Grote Waterenquête die AquaFlanders organiseerde samen met de Universiteit Gent en Vlakwa, het Vlaams kenniscentrum Water, dat de Vlaming water als een waardevol goed ziet en het dus belangrijk vindt om verstandig met water om te springen. «Dat is een belangrijke conclusie», besluit Heyrman.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/vlaamse-waterbedrijven-garanderen-drinkwaterbevoorrading-ondanks-droge-zomer

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels