HomeNieuwsActualiteitIN BEELD. Duizenden mensen geëvacueerd van campings wegens bosbranden in omgeving Bordeaux

IN BEELD. Duizenden mensen geëvacueerd van campings wegens bosbranden in omgeving Bordeaux

In Gironde, in de buurt van het Franse Bordeaux, zijn woensdag vanwege de bosbranden 6.000 mensen geëvacueerd van vijf campings in de toeristische regio Pilat. Dat meldt de prefectuur. In totaal ging al 1.200 hectare naaldbos in de vlammen op.

De branden begonnen woensdagnamiddag. In Teste-de-Buch, in de buurt van de duin van Pilat, is al 445 hectare bos vernield, in Landiras, op een veertigtal kilometer van Bordeaux, gaat het om 800 hectare. Het vuur was woensdagochtend nog niet onder controle, de omstandigheden zijn moeilijk, melden de hulpdiensten.

AFP / T. Moritz

De 6.000 mensen die geëvacueerd moesten worden van de campings, kregen onderdak in een expositiecentrum en een winkelcentrum. Niemand raakte gewond. Het Rode Kruis en de civiele bescherming zijn ter plaatse.

AFP / T.K Moritz

Dinsdagavond werden uit voorzorg ook al 500 bewoners van gehuchten van de gemeente Guillos geëvacueerd.

Zowat 600 brandweerlieden bestrijden de branden, woensdag krijgen ze hulp uit andere hulpverleningszones.

AFP / T. Moritz

Het zuidoosten van Frankrijk kreunt al voor de tweede keer in een maand onder een hittegolf. In zeven departementen geldt code oranje voor de hitte.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/beeld-duizenden-mensen-geevacueerd-van-campings-wegens-bosbranden-omgeving-bordeaux

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels