HomeNieuwsActualiteitVijf doden bij schietpartij in North Carolina, schutter opgepakt

Vijf doden bij schietpartij in North Carolina, schutter opgepakt

Bij een schietpartij in de Amerikaanse staat North Carolina zijn vijf mensen om het leven gekomen. Dat heeft burgemeester Mary-Ann Baldwin van de plaats Raleigh gisterenavond lokale tijd bekendgemaakt. De schutter is opgepakt.

De verdachte, over wie nog geen details zijn vrijgegeven, verwondde ook verschillende mensen, waaronder een politieagent van een hondenbrigade. Zijn toestand is niet kritiek.

Eén van de dodelijke slachtoffers is een politieagent die op het moment van de schietpartij niet aan het werk was. Hij werd beschoten toen hij in zijn auto zat.

De politie liet rond 18.00 uur lokale tijd weten dat er een schietpartij plaatsvond en vroeg bewoners in de buurt van het Neuse River Greenway-park in het oosten van de stad binnen te blijven. Getuigen vertelden aan lokale media dat de verdachte jong was en gekleed in camouflagekleding en zwarte laarzen. Een buurtbewoner omschreef het wapen aan nieuwszender WRAL als een jachtgeweer.

«We moeten onzinnig geweld stoppen»

Baldwin noemde het een tragische dag voor de stad. In een persconferentie zei de burgemeester: «We moeten dit onzinnige geweld in Amerika stoppen. We moeten het wapengeweld aanpakken. Er is nog veel te doen, maar vanavond hebben we veel te rouwen.»

Tijdens een persconferentie later op de avond zei Baldwin de politie omstreeks 20.00 uur een verdachte had omsingeld in de buurt. «De verdachte is in hechtenis genomen», tweette de politie van de stad kort daarna.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/vijf-doden-bij-schietpartij-north-carolina-schutter-opgepakt

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels