HomeNieuwsActualiteitVersoepelingen voor horeca en nachtleven gaan dan toch vandaag al om middernacht...

Versoepelingen voor horeca en nachtleven gaan dan toch vandaag al om middernacht in

Het koninklijk besluit (KB) waarmee het sluitingsuur voor horecazaken wegvalt en ook het nachtleven kan heropenen, gaat donderdagavond om middernacht in. Dat bevestigt het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) donderdag. Dat betekent dat het mogelijk is om vanavond al tot na middernacht op café te gaan of te gaan dansen in een club.

Het Overlegcomité besliste dat op 18 februari code oranje van de coronabarometer van kracht wordt. Dat betekent onder meer dat het sluitingsuur in de horeca wegvalt en het nachtleven opnieuw open kan. Echter, het KB dat die nieuwe regels een juridische basis moet geven, is nog steeds niet gepubliceerd.

Het kabinet-Verlinden laat nu weten dat, na evaluatie en overleg met de lokale besturen, beslist is dat het KB in de nacht van donderdag op vrijdag om middernacht zal ingaan – zoals voorzien door het Overlegcomité dus. De enige uitzondering is dat de mondmaskerplicht voor kinderen tot en met elf jaar pas een dag later, op zaterdag 19 februari, vervalt. Het KB zelf wordt donderdag in de loop van de dag verwacht.

Verwarring

Eerder klaagden horeca-uitbaters al dat ze het nieuws hadden gekregen dat ze per 18 februari mochten openblijven na middernacht, maar dat daarvoor de wettelijke basis ontbrak. Onder meer in de Gentse Overpoortstraat dreigden de studentencafés daarmee donderdagnacht de coronamaatregelen te overtreden. Burgemeester Mathias De Clercq had wel al laten weten dat de uitgaansbuurt niet zou worden ontruimd als de omschakeling naar code oranje nog niet bekrachtigd zou zijn.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/versoepelingen-voor-horeca-en-nachtleven-gaan-dan-toch-vandaag-al-om-middernacht

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels